Upcycle smycken

Jenny Aakula Design

 
 
 

Önskar du beställa ett eget unikt Upcycle smycke?

 

Vänligen fyll i kontaktfältet.

 

 

Jag arbetar mycket med återbruk. Smyckena tillverkar jag av returburkar i olika färger och toner vilket också i sin tur bestämmer färgen på blomman. Min tanke är att förlänga återbrukskedjan och dessutom göra något vackert, något oväntat, av andras skräp.

 

Min grundidé är att göra ett smycke som man utan tvekan kan kasta i återvinningen då man av någon anledning inte längre vill bära det. Därför har jag valt att använda mig av nickelfria oädla metaller så smycket ska kunna fortsätta sin väg genom kretsloppet till metallåtervinningen. Självklart använder jag även ädel metall om Du som kund önskar tillverka ett specialbeställt smycke, kontakta mig då via kontaktformuläret för ett kostnadsförslag .

 

En pantburk kan pantas, om det är en inhemsk burk, annars sorteras den som metallavfall i soporna. Om jag som företagare hade skickat ett utskick på en aluminiumplåt i A5 format och fyrfärgstryck till mina kunder, och sagt "Du får en krona tillbaka om du har med dig utskicket tillbaka då vi ses" så hade de undrat om jag blivit galen.Trots det så reagerar få över trycket på en aluminiumburk...

 

Genom att göra smycken av burkarna, används även trycket en gång till innan metallen återvinns Dessutom är färgen på burkarna näst intill outslitlig, så den kommer att sitta lika länge som smycket finns till. Varje smycke är unikt och handgjord av mig.Jag samla skräp,diskar ,klipper och formar blomman och länken för hand.

 

Min idé är att en halskedja har de flesta människor som de kan återbruka. Smycket kan även fås med en halslänk av återbrukad innerslang till cykel från bl.a. Vätternrundan. Även halslänken har sin egen unika färg och form beroende på slangens modell och slitage. Jag tillverkar även blommorna som ring, pin, och som brosch.

 

 

   

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved