Om mig

Jenny Aakula Design

 

Årets Östgötska konsthantverkare 2015

KulturPristagare i Ödeshög 2015

 

Jenny Aakula

 

 

Årets Östgötska konsthantverkare och kulturpristagare samma år, känslan är svindlande!

 

Tanken med mina smycken är att väcka tankar om vad som är viktigt, måste allt som glimmar vara guld för att ha ett värde? Att skapa konst ur det andra kastat ifrån sig är en ren förlängning mitt liv och min längtan att göra gott för mina och alla andras barn som kommer efter. Jag vill ändra människors syn på värde i vårt slit-och-släng samhälle. Med all min konst jag gör, vill jag beröra, locka till eftertanke och känsla oavsett om jag målar, skulpterar eller designar saker.

 

Jag gillar att arbeta ”utanför ramarna” och tänka motvals .Jag är en mångsysslande konsthantverkare och konstnär tillika som jag är utbildad lärare och driver en vintage hårsalong. Jag målar, skulpterar, designar glaskonst, samt tillverkar smycken av tråd av olika slag och återbruksmaterial. Och jag kan absolut inte hålla mig till en sak taget! Jag drömmer om att få hjälpa och inspirera människor genom konsten. Jag är ursprungligen från Ålands böljande hav och röda klippor - men här vid Östergötlands gyllene sädesfält med vajande blåklint och vallmo har jag slagit rot och här har jag funnit lyckan i ljuset över slätten. Jag bor i den underbara konstbygden i Heda i Östergötland, med min familj på mina drömmars gård, med det blånande Omberg i bakgrunden som skimrar i kvällssolen.

 

Jag har en passion och en skräck för tjocka lyxiga papper som väntar på att få beröras av min pensel. Konsten är sen barnsben naturligt invävd i mitt liv och kommer till uttryck i allt jag gör. Jag lever ett liv som andas 50-tal. Kanske är det mitt vintage liv som skapat återbrukskonsten?

Min utbildning har jag fått mestadels på Åland och genom livet bland fantastiska konstnärer i allt från akvarell, grafik, skulptur, glasblåseri, silversmide och måleri.

 

 

Copyright © All Rights Reserved